Bezienswaardigheden

Praag wordt niet voor niets een van de mooiste steden ter wereld genoemd. De hoeveelheid en variatie aan bezienswaardigheden in deze fascinerende stad zorgen ervoor dat je niet snel uitgekeken raakt. Kunst, cultuur en geschiedenis wisselen elkaar af. Het sfeervolle centrum met gezellige pleintjes en prachtige historische gebouwen maken Praag tot de plek bij uitstek voor een gezellige stedentrip.

Representatiehuis

Praag staat bekend als een architectonische parel met een aantal belangrijke en unieke gebouwen van zijn tijd. Het Representatiehuis (Obecní […]

» Lees meer

Karelsbrug

De Karelsbrug is met zijn prachtige torens en vele standbeelden uitgegroeid tot een ware attractie. Je vindt er vele tekenaars en verkopers.

» De Karelsbrug

Joodse Wijk

Een zeer indrukwekkende plek in Praag is de Joodse Wijk. Hier vind je het Joods Museum en vijf synagogen.

» Meer over de Joodse Wijk

Het dansende huis

Naast de vele historische gebouwen is er ook moderne architectuur te vinden in Praag. Het dansende huis is een van de opvallendste gebouwen van de stad.

» Lees meer

Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein (Staromestske Namesti) in hartje Praag was vroeger het handelscentrum van de stad. Er was een grote markt, […]

» Lees meer

Praagse Burcht

In de wijk Hradčany, oftewel ‘Rots van de Burcht’, ligt de Praagse Burcht. Dit is het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld.

» Meer over de Praagse Burcht