Dierentuin van Praag

Praag staat bekend als de stad van geschiedenis, kunst en cultuur. Maar wist je dat je hier ook een populaire dierentuin kunt bezoeken? Zoo Praha bevindt zich in de wijk Troja, in het noorden van de stad, en is vanuit het centrum onder meer te bereiken met de boot.

Photo: Zoo Praha

Een van de beste dierentuinen ter wereld
De dierentuin Zoo Praha werd in 1931 opgericht en ligt aan de oevers van de Moldau. Je vindt hier onder meer olifanten, ijsberen, gorilla’s, tijgers en diverse vogelsoorten. In 2007 werd deze dierentuin door Forbes Traveler Magazine op nummer zeven geplaatst in de lijst van de beste dierentuin ter wereld. Zeker een bezoekje waard dus!

De Indonesische Jungle: een indrukwekkend nagemaakt regenwoud
Als je een bezoek brengt aan Zoo Praha, vergeet dan vooral niet te gaan kijken bij de Indonesische Jungle: één van de grootste nagemaakte regenwouden in heel Europa. Wie het pad volgt wordt langs reusachtige bomen geleid en komt verschillende diersoorten tegen, waaronder orang-oetans en Komodo-varanen.

Interessante weetjes over deze dierentuin:

  • Je kunt hier zo’n 4600 dieren van 630 verschillende soorten bewonderen;
  • In 2002 leed Zoo Praha onder de ergste overstromingen in de geschiedenis van Praag waarbij een groot deel van de dieren verdronk;
  • Zoo Praha heeft jarenlang een belangrijke rol gespeeld bij het redden van het Przewalskipaard, dat met uitsterven werd bedreigd.