Shoppen en flaneren in Parizská

Parizská is de duurste winkelstraat van heel Praag. Deze stijlvolle straat verbindt het Oude Stadsplein met de Joodse Wijk en wordt aan beide kanten gesierd door prachtige gebouwen in de Art Nouveau-stijl.

Parizska - Foto: Wikipedia

Luxueuze winkels van de duurste merken ter wereld

Je vindt hier luxueuze winkels waar je sieraden, tassen, cosmetica en bovenal kleding kunt kopen. Uiteraard niet van ‘gewone’ ketens zoals de H&M, maar van de duurste en bekendste merken ter wereld zoals Louis Vuitton, Armani, Chanel en Gucci.

Zien en gezien worden

Parizská draait echter niet alleen om winkelen, maar ook om zien en gezien worden. Je komt hier zonder twijfel een hoop toeristen tegen, maar het is natuurlijk het leukste om vanaf een terrasje the rich and the few te spotten! Je vindt hier gelukkig meer dan genoeg restaurants en cafés om neer te strijken.

Goed gevulde portemonnee

Je begrijpt het waarschijnlijk al: wie wilt gaan shoppen of eten in Pariszká, zal rekening moeten houden met een aardig prijskaartje. Bezoek deze stijlvolle winkelstraat dus niet zonder een goed gevulde portemonnee – tenzij je alleen komt om te flaneren of etalages te bekijken, natuurlijk!