Praagse Burcht

In de wijk Hradčany, oftewel ‘Rots van de Burcht’, ligt de Praagse Burcht. Dit is het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld.

Praagse Burcht - Foto: Roman Boed (Flickr)

De wijk kent een eeuwenoude geschiedenis, want de originele burcht stamt uit het jaar 880. In de honderden jaren erna werd de burcht verder uitgebouwd en inmiddels neemt de burcht zo’n 8 hectare in beslag. Je vindt er onder meer de bekende Sint-Vituskathedraal en andere paleizen, kerken, musea en kloosters. De lange bouwtijd van de burcht is te zien aan de indrukwekkende bouwstijlen, een combinatie van gotische, barok- en renaissancestijl.

 

praagse-burcht

 

In het Koninklijk Paleis is een tentoonstelling over de geschiedenis van het burchtgebied. De Daliborka Toren was een gevangenis, nu is er een museum over de middeleeuwse marteltechnieken. De paleistuinen in het burchtgebied is ook zeker een bezoek waard. Vanuit de Koninklijke Tuin (ten noordoosten van het Koninklijk Paleis) heb je een schitterend uitzicht over Praag en de Moldau. Voor een bezoek aan de Praagse Burcht kun je meerdere dagdelen uittrekken.

Zie de officiële website van de Praagse Burcht voor actuele bezoekersinformatie.