Souvenirs uit Praag

Je wilt natuurlijk niet met lege handen thuiskomen na je citytrip Praag en wat is er nou leuker dan op zoek te gaan naar leuke souvenirs? Hieronder een aantal suggesties voor typische Tsjechische aandenkens.

1. Pils
Wist je dat het woord pils afkomstig is uit Tsjechië? Deze biersoort is genoemd naar de plaats Pilzen. Je hoeft natuurlijk meteen flessen pils mee naar Nederland te nemen maar je zou op zoek kunnen gaan naar bierglazen of ander pilsgerelateerde souvenirtjes.

2. Becherovka
Om bij de alcoholische versnaperingen te blijven, is er een authentieke Tsjechische kruidenlikeur wat in een groene platte fles verkocht wordt. Het is een product uit Karlsbad en is gemaakt van mineraalwater, alcohol, suiker, kruiden en specerijen.

3. Houten speelgoed
Het zijn niet alleen alcoholische dranken waar Tsjechië om bekend staat. Als je op zoek bent naar een ander souvenir moet je zeker eens bij het houten speelgoed kijken. Mooi en van goede kwaliteit. Een prachtcadeau voor elk kind.

4. Boheems glas
Wil je op zoek naar iets met stijl en elegantie? Ga dan eens bij het wereldberoemde Boheemse glaswerk kijken. Geslepen kristal in mooie kleuren die in elk huis passen. Niet allemaal even goedkoop maar zeer de moeite waard.

5. Lázeňské oplatky
Voor de lekkerbek, koeken die gevuld kunnen zijn met chocolade of likeur. Deze koeken hebben hun oorsprong in kuuroord Karlsbad en is van oudsher een traktatie voor zij die rijk en beroemd zijn. Gelukkig kun je het als toerist tegenwoordig ook proeven.