Hradcany (Burchtwijk)

Hradcany, de Burchtwijk, is misschien wel de mooiste wijk van Praag. Het omvat de hele heuvel vanaf de Praagse Burcht tot het Strahov Klooster op de Petrin Heuvel en ligt hoog boven de stad. Je kunt Hradcany dan ook vanaf veel plekken in Praag zien liggen.

De Praagse Burcht: dé must-see van Hradcany

Zoals de naam al doet vermoeden, is de belangrijkste bezienswaardigheid van deze wijk de Praagse Burcht. Dit is één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld en een echte must-see tijdens je bezoek aan Praag. Op de helling naar de burcht vind je prachtige tuinen en paviljoenen die je een mooi uitzicht op de stad bieden.

Andere hoogtepunten van de Burchtwijk

Andere highlights van de wijk Hradcany zijn de St. Vitus kathedraal met zijn mooie glas-in-lood en de vele prachtige paleizen rondom het Hradcanyplein. Ook vind je hier het bekende Gouden Straatje, met de vele kleine gekleurde huisjes en bijzondere geschiedenis.

De voor- en nadelen van een accommodatie in Hradcany

In deze wijk vind je veel dure hotels en luxe verblijven. Een accommodatie in de Burchtwijk is met name geschikt als je hier veel tijd wilt doorbrengen, want het grote nadeel is dat je verder weg zit van het centrum. Ook niet iedereen vindt het prettig om na een lange dag nog de heuvel te moeten beklimmen. In Hradcany vind je wat minder leven op straat, wat deze wijk dus vooral geschikt maakt voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige omgeving. Hierdoor ben je echter wel wat meer beperkt in bijvoorbeeld je restaurantkeuze