Josefov (de Joodse Wijk)

Als je via de smalle straatjes vanaf het Oude Stadsplein in noordelijke richting wandelt, kom je uit in de indrukwekkende Joodse Wijk van Praag: Josefov.

Tot 1850 een geïsoleerde stad binnen Praag

Josefov is én was een bijzonder stukje van Praag. Vroeger was het een geïsoleerde, ommuurde stad waar de Joden verplicht samenwoonden. Hier hadden ze hun eigen stadhuis, een eigen begraafplaats en verschillende synagogen. In 1850 werd de wijk officieel onderdeel van de stad Praag, maar het blijft nog altijd het centrum van het Joodse leven in Tsjechië

De bekendste highlights van de Joodse Wijk

Inmiddels is Josefov uitgegroeid tot een moderne wijk waar je niet alleen Joodse invloeden vindt, maar ook hippe cafés, goede restaurants en trendy boetiekjes. De bekendste highlights van deze wijk zijn onder meer de negentiende-eeuwse Spaanse synagoge, het geboortehuis van Franz Kafka, het Joods Museum en de overvolle begraafplaats.

De voor- en nadelen van een accommodatie in Josefov

Josefov ligt in het noordelijk deel van de Oude Stad. Het is dan ook een uitstekende plek om te verblijven als je vlakbij alle belangrijkste bezienswaardigheden, winkels en restaurants wilt zitten. Zoals eigenlijk voor de hele Oude Stad geldt, moet je hier wel rekening houden met toeristische prijzen voor accommodaties en vaak wat lawaaierige straatjes.