Malá Strana (Kleine Zijde)

Aan de overkant van de Moldau, tegenover de Oude Stad, vind je één van de oudste wijken van Praag: Malá Strana, oftewel de Kleine Zijde. Deze wijk ligt ingeklemd tussen de Burcht en de Moldau en wordt door de bekende Karelsbrug verbonden met de Oude Stad.

Prachtige kerken, huizen en paleizen

In de wijk Malá Strana vind je vele prachtige kerken, huizen en paleizen in de voor Praag zo typerende Renaissance- en Barokstijl. Het absolute hoogtepunt van de wijk is de barokke St. Nicolaaskerk, waarin je een 1500 m2 grote fresco op het plafond kunt bewonderen. Verder vind je in Malá Strana veel prachtige paleizen, waaronder het Paleis Lobkowicz en Wallenstein Paleis met zijn prachtige tuinen. Ook een bezoek aan de Petrin uitkijktoren mag niet ontbreken: deze 60 meter hoge toren heeft veel weg van de Eifeltoren en biedt je een mooi uitzicht over de stad.

De voor- en nadelen van een accommodatie in Malá Strana

Malá Strana is een leuke wijk om te verblijven als je vlakbij alle belangrijke bezienswaardigheden en de Oude Stad wilt zitten, maar liever de ergste drukte ontloopt. De wijk heeft dezelfde authentieke uitstraling als Staré Mesto en beschikt evengoed over kleurrijke straatjes, gezellige cafés en goede restaurants. Wel vind je hier enkele van de beste – en daardoor duurste – hotels van Praag, dus je zult hier wellicht minder accommodaties vinden voor mensen met een klein budget.