Staré Mesto (Oude Stad)

De Oude Stad, Staré Mesto, is het historische en toeristische centrum van Praag. Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, heeft deze wijk een rijke historie die begint in de tiende eeuw. En die rijke geschiedenis zie je in alles terug: van de barokke straatjes die kriskras door de wijk lopen tot de vele gotische kerkjes en historische panden die je omringen. Je komt hier ogen tekort!

Autovrije wijk met de bekendste bezienswaardigheden van Praag

In de wijk Staré Mesto vind je enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Praag, zoals het Oudestadsplein met zijn astronomisch uurwerk, de gotische Týnkerk en natuurlijk de Karelsbrug. Voor de meeste toeristen is dit dan ook hét beginpunt van hun bezoek aan Praag. Het fijne aan de Oude Stad is dat het een autovrije wijk is, waardoor je hier heerlijk kunt rondwandelen zonder op het drukke verkeer te hoeven letten. Het enige vervoersmiddel dat je hier wél vaak zult tegenkomen, zijn de toeristische koetsen.

Voor- en nadelen van een accommodatie in Staré Mesto

Veel toeristen die Praag bezoeken kiezen ervoor om in Staré Mesto te verblijven. Het overduidelijke voordeel hiervan is natuurlijk dat je midden in het centrum van Praag bent met alle belangrijke bezienswaardigheden, winkels en terrasjes op loopafstand. De prijzen van de accommodaties zijn echter afgestemd op toeristen en liggen dus een stukje hoger dan in de rest van Praag. Ook is het er vrij druk en kan het dus goed voorkomen dat jouw verblijf zich in een lawaaierige straat bevindt.