Winkelcentrum Palladium

Wil je even lekker winkelen in Praag, dan kan dat bijvoorbeeld in het Palladium. Dit is een van de beste en grootste warenhuizen die er in de afgelopen jaren in de stad zijn geopend.

Palladium Praag - Foto: Palladiumpraha.czUiterlijke pracht
Aan de buitenkant nodigt het al uit tot een bezoek, want het is gevestigd in een prachtig neoklassiek gebouw met lichtrode kleur. Eenmaal binnen voelt het alsof je in een stad op zich komt. Er zijn veel winkels die gevestigd zijn om een atrium waar je de roltrap kunt nemen naar de volgende verdieping.

Winkels
Er zitten maar liefst zo’n 200 winkels. Gerennomeerde merken op het gebied van kleding. Bijvoorbeeld Gerry Weber, Calvin Klein, C&A, Esprit, en Triumph. Bekende cosmeticamerken zoals Estee Lauder en Yves Rocher.

Inwendige mens
Er zijn ook diverse restaurants en bar-café’s. Ook hier bekende namen als Burger King, McDonald’s en Starbucks. Op de bovenste, vijfde verdieping kun je zelfs dansen en is een cocktailbar.

Bereikbaarheid
Het Palladium zit aan het Namesti Republiki, het plein van de Republiek, schuin tegenover het representatiehuis. Het is te bereiken met de tram en met de Metro. Kom je met de auto, dan is er gelegenheid tot parkeren 24/7.
Palladium Praag - Foto: Palladiumpraha.cz